Energeticky efektivní Vědecká věž k připojení do Kodaně

Komplex panumské univerzity v Kodani přijal novou vědeckou věž, která je udržitelně navržena a je vybavena impozantním vertikálním atriem. Umístěný v centru města, nový projekt bude hostit hlavní laboratoř a bude fungovat jako veřejné místo, které pomůže integrovat univerzitu s komunitou. C.Fmler Architects navrhl vítězný návrh, který výrazně zvýší hustotu při připojení komplexu k univerzitě, městu a blízkým firmám.

Velký krytý náměstí spojuje novou budovu se staršími zařízeními, čímž výrazně zlepší konektivitu centra. Veřejné prostory budou také vertikálně s obrovským atriem, který rozváží centrum 16patrového domu s kavárnou? a velký otevřený prostor nahoře.

Vědecké laboratoře potřebují velké množství čerstvého vzduchu a typicky obsahují mnoho velkých průvanů, které snižují kontaminaci vnitřního vzduchu, a proto využívají spoustu energie k udržení vnitřní teploty. K řešení tohoto problému bude projekt zahrnovat pokročilý systém HVAC, který zachytí většinu energie v odváděném vzduchu a přenese jej do přicházejícího vzduchu. Spolu s rozsáhlou zelenou střechou a denním světlem budova bude popíjet spíše než nasát energii.

Loading...